Terug

Dordtse Kil BusinessClub bezoekt Havenbedrijf Rotterdam en RDM Campus

Op 15 april j.l. hebben de leden van de Dordtse Kil BusinessClub een bezoek gebracht aan het Havenbedrijf Rotterdam en de RDM Campus. Om het groepsgevoel te versterken heeft Touringcarbedrijf EDAD Reizen de BusinessClub gereden tijdens het bezoek. Het Havenbedrijf Rotterdam had in samenwerking met de Gemeente Dordrecht een presentatie voorbereid over de plannen en ontwikkelingen in het haven- en Dordtse Kil gebied.

Joyce Lipman, initiatiefnemer van het bezoek: “Ik heb dit unieke uitstapje georganiseerd om de ondernemers in het gebied kennis te laten maken met het Havenbedrijf en meer inzicht te krijgen in alle ontwikkelingen die zullen plaatsvinden. Nu het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk is voor het Dordtse havengebied en Louterbloemen zal er de komende jaren veel gaan veranderen, wat ook veel kansen biedt voor de huidige ondernemers. De eerste contacten zijn gelegd en ik hoop dat door ons bezoek het contact met het Havenbedrijf en de Gemeente Dordrecht tot samenwerkingen kan leiden met de lokale bedrijven. Hiermee wordt de werkgelegenheid in het gebied ook sterk gehouden.”

RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie. De leden van de Dordtse Kil BusinessClub waren zeer onder de indruk en verrast van dit unieke project, de meerwaarde die scholing op deze manier heeft gaf nieuwe inzichten voor de ondernemers.

Het uitje werd afgesloten met een netwerkborrel op de RDM Campus met bedrijven die daar gevestigd zijn. 

Uitgegeven door: Dordtse Kil in Business