Terug

Groot onderhoud N217 in mei-juli 2013

De provincie Zuid-Holland voert van mei tot en met oktober 2013 groot onderhoud uit aan de N217 (Provincialeweg). Het gaat om het gedeelte van Dordrecht (vanaf de afrit A16) tot aan de rotonde ter hoogte van de Maasdamseweg in ’s-Gravendeel.

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fasen. In de periode van 20 mei tot en met 12 juli wordt er gewerkt aan het gedeelte vanaf de A16 tot en met de Kiltunnel.

Gedurende deze periode is er eenmalig een weekendafsluiting van de N217 (Dordtse kant) en de Rijksstraatweg. Tijdens dit weekend zal er een omleiding gelden.

De Kiltunnel wordt twee tot vier nachten gedeeltelijk afgesloten, waarbij de Noordbaan en Zuidbaan afwisselend dicht gaan. Er blijft altijd één richting open. Verkeer in de andere richting wordt omgeleid.

Vanaf augustus tot en met oktober verplaatsen de werkzaamheden zich naar de N217 ‘s-Gravendeelse kant. Er wordt gewerkt vanaf de Kiltunnel tot en met de rotonde ter hoogte van de Maasdamseweg. Gedurende deze periode zal er een week- en een weekendafsluiting zijn van dit gedeelte van de N217, inclusief de rotonde. Ook tijdens deze afsluitingen gelden er omleidingen.

Ook buiten de genoemde afsluitingen wordt er in de totale periode gewerkt. Dit kan verkeershinder met zich meebrengen.

Bereikbaarheid

De bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II, en III, Amstelwijck-West blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Wel gelden tijdens de genoemde afsluitingen de omleidingen. De provincie probeert hiermee de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Zodra de definitieve planning bekend is, informeren wij u uitgebreider.

Ook bent u van harte uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 4 juni 2013, op een voor u geschikt moment tussen 15:00 en 17:00 uur of tussen 18:30 en 20:00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het Postillion hotel, Rijksstraatweg 30, 3316 EH in Dordrecht.

Mocht u al eerder vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u deze mailen naar verkeerenvervoer@pzh.nl

Uitgegeven door: Provincie Zuid-Holland