Terug

Nieuwe aansluiting A16/N3 is klaar

Het laatste stuk van de parallelbaan langs de A16 is op 6 november open gegaan. De nieuwe aansluiting A16/N3 van Rijkswaterstaat is daarmee officieel klaar. Het verkeer van de N3 naar de A16 stroomt al veel beter door. Rijkswaterstaat werkt nog wel aan het oplossen van een technische storing bij de verkeerslichten onder aan de afrit ‘s Gravendeel vanuit Rotterdam.

Wethouder Bereikbaarheid, Rik van der Linden: “De nieuwe aansluiting werkt. Het verkeer stroomt beter door en de lange files in de spitsen zijn bijna verdwenen. En daarmee is ook de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen sterk verbeterd. Dat is goed voor de bereikbaarheid èn de economie van onze stad”.

Ruim 10 jaar geleden is de gemeente samen met Rijkswaterstaat op zoek gegaan naar een oplossing voor de files bij de aansluiting van de A16 op de N3. Ook de bereikbaarheid van de bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever is meegenomen. Er zijn allerlei verschillende oplossingen bekeken. Uiteindelijk is in januari 2019 door Minister Cora van
Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startschot gegeven voor de oplossing met een kwart klaverblad en een lange invoegstrook over een nieuwe parallelbaan langs de A16 richting Breda.

De werking van de nieuwe aansluiting is in het vierde kwartaal van 2021 volledig zichtbaar als ook de op- en afritten van de A16 naar het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht open zijn. Via de nieuwe parallelbaan en vanaf de nieuwe op- en afrit A16 bij Willemsdorp is DistriPark Dordrecht bereikbaar, maar ook naar Dordtse Kil III. Verkeer kan daarvoor kiezen uit twee afritten, ‘s Gravendeel en DistriPark, waardoor het beter gespreid wordt.