Terug

Opstelten onderstreept succes KVO

Het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) is een van de meest succesvolle vormen van publiek-private samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding. Om dat nog eens te onderstrepen hebben minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie en voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland gisteren bedrijventerreinen in Gorinchem en Dordrecht bezocht, die er opnieuw in zijn geslaagd het KVO-certificaat binnen te halen.

Winkelgebieden en bedrijventerreinen komen voor het project Keurmerk Veilig Ondernemen in aanmerking als zij structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Dat kan variëren van cameratoezicht tot veiligheidsscans. Lokale partijen zoals ondernemers, gemeente, politie en brandweer werken binnen KVO-projecten samen om de (on)veiligheid in kaart te brengen en concrete verbeteringen te realiseren.

Direct effect
De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt mede door het KVO fors verminderd. Het project heeft bovendien een direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. En daarbij draagt het vaak ook bij aan een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere lokale partijen.

Het Keurmerk Veiligheid Ondernemen wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van V & J. MKB-Nederland (bedrijventerreinen) en Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid CCV (winkelgebieden) leveren procesbegeleiders die de lokale partijen helpen bij de uitvoering van de te nemen maatregelen. Minister Opstelten heeft het project wegens gebleken succes vorig jaar nog tot 2015 verlengd. Inmiddels zijn er rond de duizend winkelgebieden en bedrijventerreinen KVO-gecertificeerd.

Opstelten en Biesheuvel begonnen hun werkbezoek gisteren in Gorinchem, waar behalve de KVO-hercertificering ook het 20-jarig bestaan van de Stichting Beveiliging Gorcumse Bedrijfsterreinen Security 5 werd gevierd.

Ook in Dordrecht is twintig jaar geleden al een speciale stichting in het leven geroepen ter beveiliging van de lokale bedrijventerreinen. Net als Security 5 ontving ook deze Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht opnieuw het hernieuwde KVO-certificaat uit handen van de minister.

 

Uitgegeven door: MKB Nederland