Terug

Webcam in strijd tegen files

Een webcam moet de drukte op het kruispunt A16 – N3 – N2l7 terugdringen. Met dat idee komen de eigenaren van het industrieterrein Dordtse Kil 3. Ze verwachten de live-beelden al in mei te kunnen vertonen op hun website www.kiI3.nl.

Drukte op kruispunt A16 – N3 – N217 te zien vanaf werkplek
De verkeerssituatie is de ondernemers in Dordrecht-West al sinds jaar en dag een doorn in het oog. Door de drukte op het kruispunt loopt ook het verkeer dat het industrieterrein wil verlaten elke avondspits weer hopeloos vast. Zeker als er op de A16 ook file staat, is er dan geen doorkomen aan. 

Toezeggingen
Jarenlang mochten ze dromen van een echte oplossing in de vorm van een fly-over van de N3 naar de A16 richting Moerdijkbrug. Het rijk heeft daar zelfs toezeggingen over gedaan, maar die bleken uiteindelijk niets waard. "Het geld is gewoon verdwenen;' constateert Ad van den Berg, parkmanager van Dordtse Kil 3, teleurgesteld. 

De eigenaren wilden echter niet bij de pakken neerzitten en keken met het parkmanagement naar mogelijkheden om zelf iets te doen. Een webcam kan het probleem volgens Van den Berg in ieder geval voor een deel -oplossen: “Mensen kunnen straks op hun werk al kijken hoe druk het is. Als ze zien dat er file staat, kunnen ze ook besluiten om nog een half uur door te werken.” 

http://www.vereniging-dordtsekil3.nl/pdf/webcam_4_2013.pdf

Uitgegeven door: Vereniging Dordtse Kil 3